Privatnost i sigurnost

Pravila privatnosti

Ova Pravila privatnosti objašnjavaju razloge i načine na koji Dr.Feet d.d. (dalje u tekstu: “Dr.Feet”) obrađuje Vaše osobne podatke.
Dr.Feet je usmjeren na zaštitu Vaših osobnih podataka i njihovu obradu u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka, GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.
Pročitajte ova Pravila pažljivo kako biste razumjeli razloge i načine prikupljanja i korištenja Vaših osobnih podataka.
Dr.Feet je voditelj obrade Vaših osobnih podataka. Imamo službenika za zaštitu osobnih podataka i možete nas kontaktirati putem adrese elektroničke pošte: info@drfeet.eu ili na adresu: Braće Radića 36, 35420 Staro Petrovo Selo.

Pravne osnove za obradu osobnih podataka i svrhe u koje obrađujemo osobne podatke

Vaše osobne podatke obrađujemo zbog toga što zakonski propisi nalažu određena postupanja, ili zbog ispunjavanja ugovornih obveza, ili zbog poduzimanja radnji prije sklapanja ugovora ili na temelju naših legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode pojedinaca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.
Ako osobne podatke ne možemo obrađivati na temelju navedenih pravnih osnova zatražit ćemo vašu privolu. Ako se obrada temelji na Vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na adresu elektroničke pošte: info@drfeet.eu ili na adresu: Braće Radića 36, 35420 Staro Petrovo Selo. Provedeno povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja.
Vaše osobne podatke obrađujemo ako je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, u marketinške svrhe, u svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i kvalitete pružene usluge kao i Vašeg korisničkog iskustva (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada kontaktirate našu službu za korisnike elektroničkom porukom ili telefonskim putem, kada se prijavite na naš newsletter, kada ispunite anketu o našim proizvodima i uslugama itd.).
Osobne podatke u pravilu prikupljamo izravno od Vas kada naručite određene proizvode ili usluge, ispunite određeni obrazac, kada podatke prikupljamo nadzorom (npr. putem video nadzora) ili snimanjem telefonskih poziva upućenih Dr.Feet kontakt centru, o čemu ćemo vas unaprijed obavijestiti.

Kategorije osobnih podataka

Kod sklapanja ugovora o kupoprodaji potrebni su nam podaci kao što su ime, prezime, adresa, radi ispunjenja obveze isporuke proizvoda i usluga. Ponekad Vas tražimo i dodatne osobne podatke kao što su: datum rođenja, spol, adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije, uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na mrežnoj stranici Dr.Feet-a, prilikom plaćanja u prodajnim centrima ili na mrežnoj stranici Dr.Feet-a, ili kada komunicirate s nama telefonski ili e-poštom, Vašu povijest kupnje Dr.Feet proizvoda i usluga te dodatne informacije koje odlučite dobrovoljno podijeliti s nama. Prikupljamo osobne podatke koje nam pružite prilikom popunjavanja online obrazaca ili obrazaca u našim prodajnim centrima. Kada podatke prikupljamo putem nadzora (npr. preko video nadzora), to radimo u skladu sa zakonskim odredbama ili u opravdanim slučajevima u svrhu zaštite osobne sigurnosti osoba i imovine.

Vaša prava

Vaša prava su sljedeća:
Pravo na pristup: imate pravo dobiti od nas potvrdu o tome obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju – između ostalog – svrhe obrade, kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni. Međutim, to nije bezuvjetno pravo i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti Vaše pravo pristupa.
Imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju. Za daljnje kopije koje ste zatražili, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.
Pravo na ispravak: Imate pravo ishoditi od nas ispravljanje vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.
Pravo na brisanje (“pravo na zaborav”): Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas brisanje Vaših osobnih podataka, a mi smo ih obvezni izbrisati.
Pravo na ograničenje obrade: Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas ograničenje obrade Vaših osobnih podataka. U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.
Pravo na prigovor: Pod određenim uvjetima, imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu Vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na Vašu konkretnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u cilju izravnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo Vaše osobne podatke.
Pravo na prenosivost podataka: Pod određenim uvjetima, imate pravo zaprimiti Vaše osobne podatke, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom obliku i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja.
Ako želite saznati više ili želite koristiti jedan ili više prethodno navedenih prava, kontaktirajte Dr.Feet d.d. na adresu: Braće Radića 36, 35420 Staro Petrovo Selo ili na adresu e-pošte: info@drfeet.eu ili pročitajte Pravila privatnosti na mrežnoj stranici ili u našim prodajnim centrima.
Također, ako smatrate da se Vaša prava ne poštuju, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke koje prikupimo o Vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od bilo koje organizacije ili pojedinca.
Prikupljeni osobni podaci za prethodno navedene svrhe bit će pohranjeni u trajanju potrebnom za navedene svrhe. Vaši osobni podaci neće se čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što Dr.Feet razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni..
Snimljene telefonske razgovore čuvamo 60 dana nakon čega će biti izbrisani.
Ako ste nam dali privolu, Vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole.
Ako izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka na temelju legitimnog interesa, Vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.
Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova.
Dr.Feet će određene osobne podatke čuvati u razdoblju koje propisuje zakon odnosno drugi propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.

Primatelji osobnih podataka

Vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim poslovnim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime Dr.Feet-a. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanja, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan prodajnih centara. Dužnost je tih pružatelja usluga, sukladno ugovornim pravima i obvezama, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili uz obvezu da ih primjereno zaštite i smatraju poslovnom tajnom.
U nekim slučajevima, poslovni partneri koji pružaju usluge u ime ili za Dr.Feet mogu Vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da s Vašim podacima postupaju primjenjujući posebne sigurnosne mjere u skladu s propisima koji se primjenjuju u Europskoj uniji.

Kolačići

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu našoj mrežnoj stranici i kako ste koristili njezine različite dijelove radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumijeli na koji način korisnici koriste našu mrežnu stranicu.
Kako bi održavali mrežnu stranicu i osigurali njezine funkcionalnosti na očekivanoj razini, Dr.Feet koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”. Kolačići su male datoteke koje dostavljamo na Vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati našu mrežnu stranicu i pregledavati rezultate koji su relevantni za Vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima Vas i druge posjetitelje naše mrežne stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo. Politiku kolačića možete naći ovdje: https://www.drfeet.eu/politika-kolacica-eu/

Popis kolačića koje prikupljamo za normalni rad web trgovine

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.
Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.
Kolačić može biti dostavljen neposredno od strane internetske stranice koju posjetite (kolačićiod prve strane) ili u suradnji i za potrebe internetske stranice koju posjetite od treće strane. Više informacija o kolačićima trećih strana koji se koriste na ovim web stranicama možete provjeriti klikom na pružatelje usluga: Google, Facebook, Twitter.
Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.
Ove stranice koriste različite vrste kolačića prema njihovim funkcijama, a svrstavaju se u: nužni, za postavke, statistički i marketinški.
U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak na Izjavu o kolačičima na našim internetskim stranicama.
Saznajte više tko smo mi, kako nas možete kontaktirati i kako mi obrađujemo vaše osobne podatke na stranici Pravila privatnosti.
Molimo vas da kada nas kontaktirate vezano za vaš pristanak navedete svoj ID broj Pristanka i datum istoga
Vaš pristanak odnosi se na sljedeće domene: drfeet.eu
Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.
Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo. 
Kolačić može biti dostavljen neposredno od strane internetske stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe internetske stranice koju posjetite  od treće strane. Više informacija o kolačićima trećih strana koji se koriste na ovim web stranicama možete provjeriti klikom na pružatelje usluga: Google, Facebook, Twitter.
Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.
Ove stranice koriste različite vrste kolačića prema njihovim funkcijama, a svrstavaju se u: nužni, za postavke, statistički i marketinški. 
Svoj pristanak možete promijeniti ili povući u bilo kojem trenutku na našoj web stranici.
Vaš pristanak odnosi se na sljedeće domene: drfeet.eu